KLADDKAKA MED RABARBER

Tjingeling, 

Middagen igår var supermysig. Vi lagade rårakor, oxfile med potatisgratäng och sedan efterrätt. Fortfarande mätt idag typ. I går när vi handlade så köpte jag med mig ett gäng med rabarber från affären, tyvärr har jag ju inga hemma i trädgården än…. Tänkte baka mig denna kladdkakan till att ha framför tv:n. Sååå god.

.

Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 stjälkar rabarber + 2 msk strösocker
.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm.
Skär de rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen. Men innan du lägger dit dem strö över lite socker.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.
.
1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *