- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

VECKOMATSEDEL

REKLAM FÖR PERSONLIG ALMANACKA

 .
Hej från Malmö,

Just nu sitter vi i bilen på väg hemåt, han kör och jag jobbar. Bra uppdelningen va ? 🙂
Thelma har varit hemma i huset i Kalmar hela helgen, så det blir raka vägen hem till henne nu. Vi ska laga lite mat och hänga bara hon och jag, och imorgon kommer småttingarna hem igen <3 Och då har veckans matsedel redan planeras, här nedan ser ni vad vi ska äta för gott.  Veckans matsedel är sponsrad av Personlig Almanacka. Kika in HÄR [1] om du också vill designa en egen
fin almanacka där du även kan planera & planera upp din veckomatsedel.

Måndag: Vegetarisk pyttipanna  [2]
Tisdag: Panerad rödspätta med kall dillsås [3]
Onsdag: Pastagratäng med rökt skinka  [4]
Torsdag: Kyckling- & ajvargratäng [5]
Fredag: Krämig köttfärspaj

 


Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllningen :
600 gram köttfärs
smör
1/2 riven gullök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk oregano
2 msk oxfond
2 msk stark chilisås
2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 tsk salt

2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche

Gör så här :

Ställ ugnen på 225 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret. Pudra ner timjanen och  vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås ( Mer eller mindre efter smak )  vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar, innan du fyller pajskalet med fyllningen. Rör ihop ost med creme fraîche och fördela ut över fyllningen. Grädda i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.

* * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Knäckiga hallonsnittar

Det här behöver du till snittkakorna:
220 gram smör
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
valfri fast sylt / marmelad

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på 3 och rulla ut till längre. Platta till och gör en liten grop i mitten på längden och fyll med lite sylt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

1

 

2