PASTAPESTO

Försöker ni också ha köttfria måndagar?
Då kommer dagens tips på den godaste Pastapeston.
Enkel, snabb & supergrönt.

Detta behöver du till Peston: 
2 krukor färsk basilika
50 gram pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 1/2 – 2 dl olivolja
100 gram riven parmesanost
2 nypor flingsalt
nymalen svartpeppar

Toppa med ruccola

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Plocka basilikabladen. Rosta pinjenötterna i en torr panna och mixa dem sedan hastigt i en matberedare.
Grovhacka vitlöken, och lägg ner tillsammans med basilikan. Mixa ihop och tillsätt olivoljan i en stråle, tills du får den konsistens du vill ha.
Rör till sist ner parmesanen. Smaka av med salt & peppar.

Klart att servera,

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
4 år sedan

Nej, har du sett att meatless mindas la ner sin kampanj i somras? För mig är det så självklart att de flesta måltider är vegetariska att jag inte behöver en dag för det.

Lotta
4 år sedan

Vi började köra en köttfri dag i veckan för några år sedan, och sedan ett år tillbaka äter vi ca hälften av dagarna helt vegetariskt. Uppskattar dina mattips!

Nästa inlägg

MAYBEAUTYS VÅRDANDE SHAMPOO + BALSAM

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x