JENNYS HERRGÅRDSKYCKLING

Här kommer ett tidsinställt inlägg medan vi sitter i bilen.
En stund kvar till Köpenhamn / Kastrup.


Recept från min senaste bok ” Middagstipset” Fotograf Ulrica Pousette

Recept till 4 personer på herrgårdskyckling:
4 kycklingfileer
smör
salt& peppar
100 gram rökt skinka
2 msk finhackad persilja
4 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven herrgårdsost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar.
Servera med klyftpotatis eller ris.

 

5
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helén Nilsson
4 år sedan

Har köpt din bok middagstipset. Läser receptet Jennys herrgårdskyckling och där står det att man ska knapersteka bacon och strö över men inte vad man ska göra med skinkan. Ska både skinka och bacon ingå i rätten?

jennysmatblogg
Reply to  Helén Nilsson
4 år sedan

Skinkan ska blandas ner i gratängen 🙂

Lena Gustafsson
3 år sedan

Tycker inte att skinka passar till kyckling, blir väldigt sålt!!

Lisbeth
Reply to  Lena Gustafsson
1 år sedan

Det passar visst och är jätte gott

Nästa inlägg

FRÅGESTUND OCH RESFEBER

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x