- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

HIMMELSKA EFTERRÄTTER

Imorgon är det dags för helg igen. Woop Woop.
Så ni är många här inne nu och letar efterrätter.
Vad kan då vara godare och enklare än dessa små himmelska desserter.


Receptet kommer från senaste boken: Middagstipset. Fotograf Ulrica Pousette

Det här behöver du till 10 små portioner :
200 gram digestivkex
100 gram smält smör
400 gram karamelliserad mjölk ( 1 burk )
ca 250 gram färska bär
2 1/2 dl vispgrädde
2 grovhackade daim
citronmeliss

.

 

Gör så här:
Krossa kexen till fina smulor.
Lägg smulorna i en skål och rör ihop med smält smör.
Varva smulor, karamelliserad mjölk, bär, grädde i fina portionsglas. Strö över hackad daim, bär och citronmeliss.
Klart att servera.

3