- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

KNÄCKIG ÄPPELPAJ

Hej där,
Vart tog denna förmiddagen vägen, undrar jag.  Hade ju så himla gott om tid att packa, städa och handla. Har iallafall hunnit med att handla. Ska snart lämna Charlie hos hundvakten och sedan måste jag packa för våran helg i Göteborg. Städningen finns nog kvar när jag kommer hem på söndag 😉

Sen så ville jag ju uppdatera gårdagen. Jag hade ju finbesök av Fanny och Walter då.
Så himla mysigt att ses. Satt och skvallrade ikapp i över tre timmar.


Knäckig paj är det godaste. 

Knäckig Äppelpaj – 6 portioner

4-5 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl socker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Lägg i en smord form. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, & sirap.

   .

Fördela havresmeten över äpplena.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. 

Servera med vaniljsås,

 

Pajen räckte även till barnen och kompisarna när de om hem från skolan 

4