- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

TexMex-soppa med tortillachips

Tjingeling raringar,
Nästa månad tänkte jag prova något nytt. Nämligen en önskevecka som flera av er har efterfrågat. Denna gången tänkte jag att det skulle vara att provlaga ERA bästa recept under en hel vecka. Hade det inte varit roligt ?
Så tveka nu inte. Maila mig era godaste recept, vare sig det är en förrätt, varmrätt, efterrätt, mellanmål eller brödrecept. Mailen är: jennysmatblogg@hotmail.se

Till alla er andra så kommer här en riktigt barnvänlig soppa.
Den är dessutom perfekt att göra om du får tacorester över.

Det här behöver du till 4 portioner :
smör
1/2 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
500 gram stekt & kryddad tacofärs
1 msk tomatpure
5 dl vatten
4 små fasta potatisar
1/2 msk kinesisk soja
1 burkar krossade tomater
1 burk med majs

Garnering: riven ost & tortillachips

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, fond, soja, krossade tomater. Häll bort vattnet från majsen och vänd ner resten i grytan. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
Häll upp i skålar, och strö över riven ost låt smälta. Sedan är det klart att serveras. Gärna med lite nachochips.

1