Veckomatsedel

Här kommer veckomatsedeln. Vill ni ha fler tips så klicka på de tre strecken uppe till höger.
Och välj kategori.

 

Måndag: Pannkaksmuffins ( veg )
Tisdag: Dillstuvad potatis med panerad torsk
Onsdag: Mozzarellagratinerad kassler 
Torsdag: Kyckling- & baconpaj 
Fredag: Fransk Fläskfilegryta

 

IMG_1942

Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.

Det här behöver du till denna middag för 4 :
 2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar

Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta

Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.

* * * * * * * * * * * * * *

Chokladcheesecake med extra allt

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
200 gram riven mjölkchoklad
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
Tryffel : 
200 gram mjölkchoklad
1/2dl vispgrädde
3 msk smörTopping: Valfritt godis + choklad
Gör så här:
 Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor.
För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter.  Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Riv chokladen smått och ta fram tre olika skålar, dela gula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Börja med att vispa äggvitan till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar.  Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och chokladen ner i grädden och vänder ner allt i en och samma skål som grädden. Vänd upp smeten i formen & ställin i frysen.
 Nu kan du starta med att göra den mjuka choklad tryfflen: Sjud upp grädden och smöret, bryt ner chokladen och ta bort från värmen, rör tills allt har smält och tills du fått en blank chokladtryffel.  Låt svalna något innan du lägger över den. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande.
Låt stå i frysen i minst 5 timmar, ta fram en tjugo minuter innan det är fika.

Toppa med godiset precis innan servering.

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
5 år sedan

Är det inte väldigt mycket creme fraiche per vecka i de här veckomatsedlarna? den kan väl inte var bra för hälsan att det är så mycket grädde och creme fraiche i nästan varje recept?

Nästa inlägg

Gdansk dag två

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x