INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

HALLONGROTTSPAJ

Hej på er godingar,

Ni efterfrågade ”pajen” jag bakade till Nomis kalas. Och den uppkom av den enkla anledningen att jag inte hade några muffinsformar hemma.. Lite festligare dessutom än bara vanliga hallongrottor. Så denna tycker jag ni ska testa till nästa kalas.
Mumsigt värre.

Det här behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
hallonsylt ( fast sylt )

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram en rund springform på 22 cm, smöra och bröa.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smöret. Arbeta för hand eller med maskin ihop till en deg. Forma sedan till små bollar och placera ut i formen. Tryck en grop i varje boll och lägg sylt i varje grop.
Ställ in i ugnen i cirka 13-18 minuter,  eller tills kakan är klar.

Ta ut och pudra över rikligt med florsocker.


Serveras med en klick grädde, eller
vaniljsås.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Just nu är det ett grymt bra erbjudande på Hemtex´s superskönt sängkläder.
Köp 2 betala för 1 , erbjudandet finner du genom att Klicka här

6
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rosa
5 år sedan

Men så smart! Hallongrottor är ju så goda och de blev jättefina som paj. Skulle jag nog aldrig kommit på det själv. Jag skulle bara tänkt att har jag inga formar så får jag väl göra nåt annat eller åka och handla😂 Tur att du inte är likadan, då hade det här tipset aldrig uppkommit. Kanske att jag ska göra en sådan till helgen?

Elin
5 år sedan

Flyter de ut i ugnen, eller ska alla bollar ligga mot varandra när de är uttryckta?

jennysmatblogg
Reply to  Elin
5 år sedan

De flyter ut lite grann 🙂

Gizela Hägg
5 år sedan

Jag har gjort hallongrottor mmarsanpulver i smeten. Vad kan jag byta ut i den här smeten för att det ska bli som dem vznliga hallongrottorna, fast i stor form? Tack på förhand o glad påsk🐥🌸

Reply to  Gizela Hägg
3 år sedan

Du är en stor busig 🦧!

Monica
4 år sedan

Hej, fungerar det med mat&bak margarin?

jennysmatblogg
Reply to  Monica
4 år sedan

Smör är godast enligt mej. Men visst funkar det med margarin.

Katarina
3 år sedan

Sååååååå gott, vilket busenkelt recept!!!!

Viggo
3 år sedan

Ska testa laga den!!!!!!!😎

3 år sedan

Lilla busiga apa 🦧!!👽

rebecca
3 år sedan

Bollarna blev lite större en på bilden men blev ändå god!

rebecca
3 år sedan

Bollarna blev lite större en på bilden men blev ändå god! hihi

Sophia Ahl Nylnader
2 år sedan

Kan man göra i ordning dega och trycka ut bollarna dagen innan och sedan sätta in den och grädda färdigt den på eftermiddagen kvällen efter om man vill servera den ljummen :)?

Nästa inlägg

Goder morgon

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x