PANKOPANERAD RÖDSPÄTTA


Äter ni mycket fisk? Jag tycker det är så gott! 


Rödspätta är en favorit.
För att variera mig denna gången så provade jag att pankopanera spättan. Och så himla gott det blev.
Det tycker jag ni ska prova nästa gång.

Till paneringen:
1 dl vetemjöl
2 vispade ägg
1 dl panko

Gör så här:
Doppa ner filéerna ( bägge sidor)  i först mjöl, sedan ägg och sist panko.
Stek fileerna i rikligt med smör.

Remouladsås :
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
 4 msk bostongurka
1/2 msk torkad dill
salt & peppar

Gör så här: 
Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt fram till servering.

1
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Gillar också fisk men tyvärr är väl inte de yngre förmågorna lika förtjusta. Men här om dagen sa yngsta dottern -”mamma, jag börjar få en vuxen smak! Jag kanske gillar lax nu”. Och då måste man ju passa på!!!! 😂 Så därför blev det lax här hemma igår!!!! (Och nej vuxensmaken var inte på plats än…) ☺️

jennysmatblogg
Reply to  Sara Boman
5 år sedan

Haha, så söt!

Brita Lindhé
3 år sedan

Jag o min man lagade detta ikväll o tyckte det va riktigt gott👍Ett tips är att salta spättan innan panering

Jenny
10 månader sedan

Jag brukar doppar fisken eller kyckling i majonnäs och sen bara i panko ströbröd. Blir nästan som naggets

Nästa inlägg

BOKREA HÖRRNI

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x