- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Hounungsglaserade revben

Mina goda honungsglaserade revben har ni ju önskat recept på.

Yummi Yummi.
Det här behöver du: 
1 kg tjocka revbensspjäll
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpure
2 msk honung
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl olja
1 krm svartpeppar
1/2 tsk mald ingefära

chiliflakes

Gör så här:
Lägg spjällen hela i en trång kastrull och häll på kokande vatten så det täcker revbenen. Häll i salt och låt Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 1 timme. Låt spjällen kallna i kokspadet, gärna över natten. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela spjällen i lagom storlek  lägg dem i en ugnsform och pensla över marinaden. Skjuts in i ugnen på 200 grader eller tills de fått en vacker färg. Vänd spjällen efter halva tiden. Kan kylas igen och serveras kalla.

2