Choklad- & Kolapaj

Hej hej,

Ursäkta min frånvaro,  Det är väldigt mycket denna veckan. Förberedelser med boken ( som jag tjatat om ett tag nu ) och sedan vart barnen sjuka. Det går mycket förkylningar nu alltså. Men imorgon blir det skolan igen för dem. Jag bakade en god choklad- & kolapaj till sjuklingarna i gårkväll. Den blev magiskt god. Prova vetja.

Det här behöver du:
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
2 dl chokladknappar (mörka)

Några chokladknappar till dekoration

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 180 grader, smörj och bröa en springform på cirka 22 cm.
Rör ihop äggen, farinsocker & strösocker i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smält smör. Rör till en jämn smet.
Vänd ner chokladknapparna i smeten. Grädda sedan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Den ska vara lite lös / dallrig i mitten, men fast längst kanterna. När kakan kommer ut från ugnen så lägger du på resten av chokladknapparna.
Låt svalna, och servera med vaniljglass.

10
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
5 år sedan

Ser jätte mumsig ut 😋 och tack för en bra blogg som jag läser dagligen ❤

Helen
5 år sedan

Ser fantastiskt god ut! Var hittar jag chokladknappar? Aldrig sett tror jag…Tack för all inspiration!

jennysmatblogg
Reply to  Helen
5 år sedan

I bakhyllan, märket heter odense.

Nenne
5 år sedan

DEN ska jag göra på söndag! Jisses så gott det ser ut!

E
5 år sedan

Sett folk göra likadan med nutella mellan två degar inge du kan pröva? Annars är den likadan bara att dem lägger in nutella

Eli
5 år sedan

Alltså den här va ju helt galet god 😋 kommer göras många många gånger. Förresten bakar du på varmluft eller över/undervärme?

jennysmatblogg
Reply to  Eli
5 år sedan

Vad roligt.
Under – & övervärme bakar jag med ☺️

Spn
5 år sedan

Hej Jenny, tack för all inspiration. Bakar i princip bara dina recept. Denna ser ju magiskt god ut, tror du det funkar att frysa in den och ta fram och tina/värma på lite när man ska ha den?

jennysmatblogg
Reply to  Spn
5 år sedan

Absolut 🙂

Karina
4 år sedan

Tror du att man kan förbereda denna dagen innan, förvara i kyl och grädda dagen efter?

jennysmatblogg
Reply to  Karina
4 år sedan

Absolut 🙂

Jenny
2 år sedan

Denna är fantastisk god! Den kommer jag göra igen!

Erika
2 år sedan

Funkar det att göra i vanliga pajformar eller måste det vara springform?

Camilla
1 år sedan

Ser så god ut! Hur många personer räcker en paj till på ett ungefär?

Nästa inlägg

Kyckling med Tzatziki

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x