- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Snittar med vit & mörkchoklad

Tjingeling, 

Det har varit ett lugnt och härligt jullov, och barnen har haft kompisar nästan hela lovet. I dag är Nomis kompis från Växjö här, och snart kommer Melvins kompis från klassen bägge ska stanna tills i morgon. Även stora dottern är hemma några dagar nu när hon är ledig från jobbet. Vi lagade potatisgratäng & fläskfile i går och satt uppe och tittade på film sent . Härligt när inte väckarklockan ringer i ottan. Så ja vi passar på att bara vila upp oss detta lovet, första lovet på länge som vi inte reser bort. Känns konstigt men samtidigt lite skönt att bara vara hemma och inte göra någonting särskilt. Jag och Nomi bakade lite igår, och förutom kärleksmumssnittarna så blev det dessa godingar med choklad i. Så nu är hela frysen fylld till bredden med småkakor.
Tur att vi har en liten tjej som snart ska ha kalas här hemma.


De blev så där perfekt knäckiga/ sega.

Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
120 gram chokladknappar ( jag hade vita och mörka )

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg, och rör ner chokladknapparna.  Dela degen och rulla ut 4 länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.

Serveras med kall mjölk

Funkar utmärkt att frysa in.

1