Ostkaka på keso

Ostkaka och ris a la malta är mina favvo-efterrätter på jul.
Ja plus mandelmusslor, saffranssockerkaka och julgodis, ja ni förstår. Finns så mycket gott som man inte vill vara utan på julbordet. Nu har jag provat att göra egen ostkaka, en fuskvariant på keso. Smakar precis som den ska, så god att jag går och ”kylskåpsäter” den hela tiden. Farligt att ha den hemma helt enkelt.

Maaaagiskt god.

Receptet lånade jag från arla.se

Detta behöver du till ostkakan: 
4 st ägg
2 msk strösocker
1/2 dl vetemjöl
500 gram KESO cottage cheese naturell
3 dl vispgrädde
1 dl hackad mandel ( 1 påse )
2 hackade bittermandlar

Serveras med lättvispad grädde & sylt.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.  Vispa ihop ägg och socker. Rör i resten av ingredienserna. Häll i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 35-45 min.  Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde.

 

4
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla Gustafsson
5 år sedan

Hej! Jag undrar om man kan ta bort mandeln och bittermandeln? Kanske eventuellt byta ut det mot något annat, då jag inte äter mandel/nötter.

jennysmatblogg
Reply to  Camilla Gustafsson
5 år sedan

Jag har inte provat. Återkom gärna om du gör det:)

Mia
5 år sedan

Hur stor form använder du?

jennysmatblogg
Reply to  Mia
5 år sedan

Tror den är ungefär 24 cm i diameter

Siw
5 år sedan

Älskar ostkaka måste testa denna 😉

Anna
5 år sedan

Jag älskar ostkaka så den här ska jag göra. Måste vara godare än den färdigköpta.

Pernilla Ellis
5 år sedan

När du sätter ut ugnstemperatur, är det det varmluftsugn eller vanlig ugn?

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla Ellis
5 år sedan

Jag bakar med vanlig 🙂

Ingela
5 år sedan

Blev supergod, nästa gång ska jag nog prova att riva ner mandelmassa 😋

Inger Lind
2 år sedan

Har gjort denna i många år.Kallas för Norsk ostkaka med russin och mandel.

Nästa inlägg

KLADDKAKEBOLLAR

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x