- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Fiskars Norden

REKLAMSAMARBETE MED FISKARS NORDEN

 

Hej där, 

Hoppas ni har en härlig torsdag! Själv är jag uppe i Stockholm på jobb just nu, och arbetar med den kommande boken. Känns så himla spännande. Och nu i veckan fick jag chansen att prova på Fiskars nya designade grytor och knivar. Och är det något som jag verkligen gillar så är det rejäla och snygga köksredskap. Jag vet att även ni gillar att bli tipsade om det senaste.

Jag har alltid lagat mat i gjutjärn,
för att jag tycker att maten blir godare och får en vackrare stekyta. Men till skillnad från mina gamla gjutjärnspannor så har Fiskars Norden genomgått en Thermium™ mineralbehandling.

Knivarna är tillverkade av premiummaterial, enligt traditionella finska traditioner. Knivhandtagen är i värmebehandlat trä ( björk ) vilket gör dem både vackra och lätta att hantera. Stålet är riktigt vasst och eggen håller sig skarpt extra länge.
Blir både roligare och enklare att laga mat med bra produkter.


Vad innebär då detta med Thermiumbehandlig av kärlen? Jo det är att den nu har naturliga non-stick egenskaper, maten fastnar inte och dessutom är enkel att rengöra efter matlagningen.  Behandlingen skydda även mot rost och ge den längre livstid. På så vis håller gjutjärnet mycket länge.

Här ser ni min påbörjade ratatouille, den ska stå och sjuda en bra stund innan den är färdig. Så himla gott!  Jag gillar verkligen när man matchar serien på detta viset, så himla snyggt med trädetaljerna.

Jag har en 4 liters gryta här på bilden tycker den är precis lagom stor.
Sen finns den i flera olika storlekar. Jag gillar den, tycker den är både supersnygg och har den kvalitén som jag uppskattar.

Ni kan läsa mer om Fiskars Nordens
finfina produkter HÄR [1]

1