- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Fiskgratäng med dillsås och majs

Jag blev inspirerad av själva majsskivorna efter en bild på Icas hemsida.
Och som jag trodde gick denna rätten verkligen hem hos barnen. Lite festligare än en ”vanlig” fiskgratäng liksom.

Det här behöver du till 6 portioner: 
4 portionsbitar lax
325 gram torsk
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
2 msk torkad dill
2 nypor flinsalt

2 majskolvar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Låt fisken tina om den är fryst. Dela den i mindre delar och lägg den i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond, dill och salt och häll över fisken. Dela majskolven i skivor och toppa gratängen med.
In i ugnen på 15-20 minuter eller tills den får fin färg.
Serveras med ris eller pressad potatis.

2