Melvins & Isaks LAXSPETT

Hej där, 
Oj vad denna dagen gått fort.Jag har ju duktiga praoelever denna veckan. Eller ja, iallafall för två dagar.
Idag provade vi en hel del recept, först ut så gjorde vi laxspett. Här kommer receptet ( nedskriver av grabbarna själva) 
Till 4 personer:
4 Bitar lax
Zucchini
Färsk ananas,
matolja

Gör så här:

Skär allt i lagom stora bitar och sätt på dom på spett. Pensla över olja över spetten så är risken att de fastnar i grillgallret mindre. Sen är dom färdiga att grilla.
Serveras med pommes och kräfttsatsiki. (recept nedan)

Recepten på kebabspetten kommer snart.


Kräfttzatziki :

2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här:
Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska,
vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.

Servera genast .

1

6 responses to “Melvins & Isaks LAXSPETT

  1. Kajsa skriver:

    Det ser galet gott ut, måste prova det någon kväll! Tack så himla mycket för att Isak får vara hos dig dom här dagarna o laga mat.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja det var jättegott. Och vänta bara tills deras efterrätt kommer på bloggen.
      Han har varit så duktig, så det är jag som ska tacka för hjälpen 🙂

  2. Ann-Christin skriver:

    Ingen salt eller peppar .

    1. jennysmatblogg skriver:

      Visst kan man det, det gör man som man vill. 🙂

  3. Vad kul med lite kollegor några dagar:) Superbra att de yngre får komma ut lite i arbetslivet och att de får se att det finns olika sätt att jobba på.

  4. Bodil Carlsson skriver:

    Väntar på kebabreceptet! Tänket göra dem i helgen!

Lämna ett svar till Tina/ Style by Tina G Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *