Kladdkakemuffins deluxe

Jag hade egentligen inte planerat någon bakning idag. Men Nomi ville sååå gärna fixa något gott till fikat, så det fick det bli.
Efter lite bollande fram och tillbaka kom vi fram till att kladdkakemuffins var en bra ide.
Gott, enkelt och med ingredienser som man oftast har hemma.


Receptet hittade Nomi på bloggen, men vi lyxade till dem lite extra. För direkt efter gräddning toppade vi dem med hackad choklad och hälften med daimkulor.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Valfri choklad
vispad grädde

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.


Kladdkakemuffins sjunker ihop så fort de kommer ut från ugnen. Då är det perfekt att fylla dessa gropar med valfritt godis. Gör de medan de är varma så smälter det ihop. 
Nomi dekorerade sina med strössel och blandat lösgodis också.
Mycket mumsigt. 
Japp det var vår lilla lördagsfika.

Nu ska vi fortsätta att röja ute i trädgården. Hoppas ni får en riktigt trevlig lördagskväll.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ma
5 år sedan

sluta och läska nej!!jag dör..sågott!😉

Jessica
5 år sedan

Hej
En dum fråga, ska man vispa ägg och socker poröst först och sen vända ner resten av det torra, eller blandar du bara ihop det :-)?
Vh Jesse

jennysmatblogg
Reply to  Jessica
5 år sedan

Jag blandar bara ihop alla ingredienser.
Vispar man kladdkakssmet kan den bli torr.

Nästa inlägg

På mitt nattduksbord och poolplaner

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x