INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

HALLONRUTOR MED KRÄMIG VANILJ & HALLON

Denna kakan räcker till många, och funkar fin-fint att frysa. 

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

3 pkt med färska hallon

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten

Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor. 

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

 

Som flera av er redan förstod så är detta från början ”vaniljhjärtan” i långpanna.
Men som jag valt att göra ännu godare med färska hallon.

 

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och dagens tips går till dessa godingar. BARA 9 KRONOR stycket.
Ni finner dem här. Huuuuur söta, och prisvärda?!

17
Prenumerera
Notis om

29 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Åh så gott!!

Anna
5 år sedan

Går dom frysa eller blir dom konstiga?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
5 år sedan

Dom går absolut att frysa 🙂

Johanna
5 år sedan

Det går att byta ut vetemjölet mot glutenfritt rakt av va? 😊

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
5 år sedan

Ingen aning, tyvärr.

Camilla
5 år sedan

Kan man använda frysta hallon?

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
5 år sedan

Funkar säkert 🙂

Sandra Petersjö
5 år sedan

Trycker du ut mördegen även på kanterna i formen eller bara i botten?

jennysmatblogg
Reply to  Sandra Petersjö
5 år sedan

Bara i botten. 🙂

Therese
5 år sedan

Var förvaras dem bäst i någon dag? Kyl? Rumstemperatur? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Therese
5 år sedan

Kyl 🙂

Alicia
5 år sedan

Vart i ungen ska plåten stå och hur länge?

jennysmatblogg
Reply to  Alicia
5 år sedan

Det står i receptet 🙂

Natha
5 år sedan

Använder du ”vanlig” ugn eller varmluftsugn? Tycker det är svårt att få det jämt gräddat i vanlig ugn 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Natha
5 år sedan

Jag har oftast över & undervärme.

Mire
5 år sedan

Kan man ändå göra mördegen, fastän man inte har någon matberedare?

jennysmatblogg
Reply to  Mire
5 år sedan

Absolut.
Dela upp ingredienserna i två skålar. Så går det lika bra med elvisp eller för hand. 🙂

Shamo
5 år sedan

Hej, ska prova baka detta idag men hur gör man med fyllningen, ska man vispa ägg och socker och sedan tillsätta kesella och cream freish? Inget som ska värmas i kastrull va?

jennysmatblogg
Reply to  Shamo
5 år sedan

Bara vispas 🙂

Madelene
5 år sedan

Ska den va lite dallrig när man tar ut den eller ska den va inne längre då?

Anna
5 år sedan

mums detta blir det att bjuda kollegorna på i morgon 😀 plåten står nu i ugnen och det doftar så goooooott 🙂

Carina
4 år sedan

Provade det här receptet för en vecka sen och det blev sån succé så i kväll gör jag en som jag ska bjuda på till fredagsfikat på jobbet i morgon 😊 Nu blir man populär 😉

Nettan
4 år sedan

Undrar ska det verkligen vara 500gr smör ?

jennysmatblogg
Reply to  Nettan
4 år sedan

Ja det stämmer 🙂

Sofia
4 år sedan

Gjorde dessa och dom fick så bra betyg! Min sambo älskade dom och min sambos bror har berättat om och pratat om dom flera gången 😅 han önskar sig dom nu till jul till o med 😊

Carina
3 år sedan

Tack, så himla gott och enkelt för en som inte brukar baka

Ing-Britt Blomstrand
2 år sedan

jättegoda

Therese
2 år sedan

Bästa kakan som finns, både utan och med vaniljsås 😋👌

Josefin holfve
1 år sedan

Kan man använda bara kvarg i fyllningen och smaksätta med vanilj? Istället för vaniljkesella o cream fraich?

Nästa inlägg

LCHF-lunch

29
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x