INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Snickerscheesecake

Godkväll i stugorna, 

Denna dagen swishade förbi snabbare än snabbt.
Och nu har jag landat en stund framför dataskärmen innan jag ska dekorera och fota efterrätter.
På tal om efterrätter, denna godingen återfinns i min bok, snickerscheesecake.
Farligt god.


Foto: Ulrika Pousette 

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formenmed avtagbara kanter . Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant.

Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Riv ner mjölkchokladen i smeten- jag använder det sidan med störst hål. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.
Näär du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( karamellierade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera.

Sött, salt och chokladigt! Försvinnande god.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och så torsdagstipset,
från mig till dig.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ell-680x1024.jpeg

Nu får ni 25 % RABATT+ YTTERLIGARE 5 % på den dyraste varan. Med koden 455758 Gäller både möbler och kläder.
Denna tröjan hittade jag som jag klickade hem.
KLICKA HÄR för att komma till Ellos

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

1
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
6 år sedan

Ska den karamelliserade mjölken kokas eller användas direkt som den är. Den brukar vara så ljus och din ser så kola-aktig/brun ut…

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
6 år sedan

Den karamelliserade mjölken är kokad.
Den sötade kondenserade ska kokas 🙂

Sofia
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Tack, då ska jag prova detta i helgen! 🙂

Monica Holen
6 år sedan

Såååååå fantastiskt god 🙂 och lätt att göra, alla uppskattade den väldigt mycket så detta kommer att bli en repris

Emelie
5 år sedan

Vad har du för mått på formen så den blir sådär hög och fin? 🙂

5 år sedan

Hej
Undrar den karamelliserad mjölken hur många deciliter är?

jennysmatblogg
Reply to  Mimi
5 år sedan

400 gram på ett ungefär 🙂

Nästa inlägg

Torskplanka med citron-& hummersås

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x