- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Krämig köttfärssås

En klassiker i de flesta hem är just köttfärssås, så även hos oss.
Vi gör såklart lite olika varje gång, river ner grönsaker och varierar kryddor. Och ett tips om ni gör köttfärssås med tomatkross eller passerade. Smaka av med en nypa strösocker, detta tar fram smakerna ytterligare.

Det här behöver du till 6-8 portioner :
smör
1 finhackad gul lök
1 kilo nötfärs
1 msk tomatpure
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
1 burkar med krossade tomater
1 msk med röd currypasta
1 nypa socker
salt  & peppar
1 kryddmått chilipulver

Serveras med spagetti & god grönsallad

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade löken glansig. Vänd ner tomatpuren och fräs runt, rör ner en nypa socker. Och lägg i färsen och pressa ner vitlöken där i , stek detta klart.  Vänd ner creme fraiche, krossade tomater, röd currypasta, och låt sjuda upp på svag värme i en kvart.
Smaka av med salt, peppar & chilipulver.

Servera genast.

4