Rabarberkräm med kall mjölk

Hej igen, 
Jag har precis ätit en sen lunch med äldsta sonen, han slutade tidigt idag.  Efter det förberedde jag kräm till resten av barnen som kom hem efter skolan. Perfekt mellis & så smidigt då det blir klart på nolltid. Jag provade det fösta receptet som dök upp när jag googlade, tror det var arlas. Nu under sommaren så gillar iallafall jag att ta tillvara på vad trädgård och naturen erbjuder, för alla mina recept på ”safta & sylta” så hittar ni kategorin HÄR
Recept finns under bild.


Det här behöver du:
500 gram rabarber
1 1/2 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl

Gör så här:
Koka upp vatten och socker. Skär ner rabarberna och låt sjuda i 5 minuter , jag lät mina sjuda så att de helt kokat samman.
Sänk värmen och rör ihop potatismjöl med kallt vatten. Rör ner redningen i en stråle, under omrörning. Vid första bubblan är det klart, så var snabb och ta bort krämen. Låt svalna något innan du servera.

Den kan ätas både ljummen och kall. Här föredrog barnen den kalla varianten.

3

8 responses to “Rabarberkräm med kall mjölk

  1. Bea skriver:

    Rabarberkräm är något av det bästa jag vet (eller egentligen allt som har med rabarber att göra).

  2. Eva skriver:

    Kokade också rabarberkräm häromdagen:-))
    Mums!

  3. Carola skriver:

    Rabarberkräm med russin ?

  4. Jossan skriver:

    Här blandar vi gärna i lite hallon! Går ju lika bra med frusna, både lite naturlig sötma och färgen blir underbar!

  5. Maria Östlund skriver:

    Kan man ta maizena istället för potatismjöl

  6. Sofia skriver:

    Testa med en aning kanel och lite pressad citron , supergott!

  7. TINA skriver:

    Hälften jordgubbar, hälften rabarber. Det är lyxkräm det…

  8. Lena skriver:

    Rabarberkräm med russin är jättegott. 😉

Lämna ett svar till Eva Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *