- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Nutellasemifreddo deluxe

Godmorgon på er, 
Hoppas ni haft en ljuvlig långhelg. Känns konstigt att starta veckan på en tisdag såhär, man förlorade liksom en arbetsdag. Men det är ju såhär hela vårterminen, kortveckor och röda dagar. Bara att vänja sig… haha. Förresten jag har nu skapat en egen kategori bara för tårtor.
Ni hittar den HÄR

En av de mest populära efterrätterna från boken, en nutellatårta. Fotograf duktiga Ulrika Pousette @ullpo

Det här behöver du: 
100 gram mandelspån
180 gram lätt krossade maränger
6 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
400 gram nutella

Topping:
1 dubbelnougat
minimaränger

Gör så här:
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, tills de får vacker färg.
Ta fram en rund form med avtagbara kanter ( 24 cm ) Täck botten med marängkross.
Lägg resten av marängkrosset i en bunke. I en annan bunke vispar du grädden tills den bildar toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ihop den till en jämn blandning. Värm nutellan försiktigt i micron tills den blir ljummen. Vänd ner gräddblaningen och nutellan i bunken med marängkross. Du ska inte röra ner den, utan ringla ner nutellan. ( Blir snyggast ) Spara cirka 1/2 dl till toppingen. Varva sedan blandningen och mandelspånen i formen. Täck sedan formen med plastfolieoch låt stå i frysen i minst fem timmar. Ta fram tårtan 20 minuter innan servering.
Toppa tårtan med nutella. Hyvla över dubbelnougaten och strö över minimaränger.

3