INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Moussecheesecake med mjölkchoklad & center

En riktigt krämig chokladmoussetårta.
Kanske något att bjussa gästerna på denna till helgen ….
Omnomnom

img_4729-1

Botten:
200 gram cookies ( te.x Maryland )
80 gram smält smör

Mousse:
3 gelatinblad
400 gram mjölkchoklad
250 gram mascarpone
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk vatten
1 rulle center

Topping: 
färska hallon
1 rulle center

Gör så här:
Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm )
Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.

Toppa med center och hallon.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 % 
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.

1
Prenumerera
Notis om

22 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Ser ju så god ut. Vilken dröm!

Anna
7 år sedan

Wow!
Ska de vara cookies m chokladbitar i?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
7 år sedan

Vilka du gillar bäst :))

Sandra
7 år sedan

Går det att byta ut gelatinblad mot gelatinpulver??

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
7 år sedan

Läs på gelantinpulvrets förpackning. Men det ska funka fint.

ida
7 år sedan

Vad är mascarpone riktigt? Undrar om vi har någå sånt i Finland… finns det något det påminner om? 😀

jennysmatblogg
Reply to  ida
7 år sedan

Om du inte hittar det så går det byta ut mot fäskost. ( Philadelphia )

Ulrika
7 år sedan

Rör kraftigt ner gelatinet, med elvisp el vända runt med slickepott?

jennysmatblogg
Reply to  Ulrika
7 år sedan

Jag hade slickepotten.

Elisabeth Sundberg
7 år sedan

Det ser jättegott ut!
Tror du att den går att frysa in i portionsbitar?

7 år sedan

Herregud. Ser ut som en dröm. ??

Sanna
7 år sedan

Hej Jenny!
Går det att göra denna glutenfri?

Mvh

Lovisa
Reply to  Sanna
7 år sedan

Se till att kakorna till mixar är glutenfria. Svårare än så borde det inte vara.

Josefin
7 år sedan

Går den att frysa in??

Erika
7 år sedan

Vad gick fel när det skar sig när gelatinbladen vispades ner? Var smeten för kall mot gelatinlösningen?

Melinda
7 år sedan

Hej! På bilden ser det ut som att du lyckats få bort kakan från springformens botten, om det är så, hur har du lyckats ? ? Med vänliga hälsningar Melinda

jennysmatblogg
Reply to  Melinda
7 år sedan

Lägg bakplåtspapper i springformen 🙂 Eller plastfolie.

Emelie
6 år sedan

Ungefär hur många portioner räcker denna till?

Magdalena
6 år sedan

Kan man göra ett vegetariskt alternativ? Dvs ersätta gelatinblad med något annat? Om ja, i så fall vad?

Emmelie
5 år sedan

Går denna att förvereda klart typ 5 dagar innan? Typ frysa ner? Ska opereras innan födelsedagen så tänkte förbereda 🙂

Therese
5 år sedan

Kan man göra denna fast med vit choklad 😍

Marie
5 år sedan

Hej jag undrar så fler om det blir okej om jag fryser den. Vill förbereda mig inför stort kalas.

Nästa inlägg

Tårta med Fåret Shaun

22
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x