Skogspanna med lax

Gomorron.

I dag är jag på jobbutbildning mina vänner,
så här kommer ett tidsinställt inlägg på en riktigt smarrig laxrätt! .

jag tycker att lingon höjer smaken på vilken gryta som helst. Och sen är det vackert också
IMG_6090

Det här behöver du:
smör
1 finhackad gul lök
4 bitar lax
2 msk hummerfond
2 1/2 dl ekologisk vispgrädde
1 1/2 dl ekologiskt creme fracihe
salt
hackad dill
1 dl lingon

serveras med pasta

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och fräs den hackade löken glansig.
Vänd ner och stek laxen klar och dela den med en gaffel. Vänd ner fond, grädde & crème fraîche och låt allt sjuda upp.
Smaka av med hackad dill och salt.
Strö över lingon och servera genast.

4
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
helena
7 år sedan

Hej, bara undrar vad som menas med 4 bitar lax? jätte bra om du skriver mått/vikt och inte burk/bitar etc…
vad serverar du till denna rätt ?

jennysmatblogg
Reply to  helena
7 år sedan

4 portioner. Det beror på hur många gram alla äter 🙂
Men på ett ungefär.

7 år sedan

Spännande kombo med lingon, verkar gott! 🙂
kram
Emma

Emma
7 år sedan

Vad rekommenderar du att äta till, potatis?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
7 år sedan

Vi åt med pasta 🙂

7 år sedan

Åh så gott det låter 🙂

Malin
7 år sedan

Denna rätt blir det ikväll men jag lägger nog till kräftstjärtar också 🙂

Frida
7 år sedan

Jättegott och enkelt att tillaga, kommer jag göra fler gånger!

Mimmi
7 år sedan

Eftersom jag alltid har lite svårt med att följa recept var jag ju tvungen att ändra lite! Min man är inte förtjust i lingon och när jag kollade in frysen hade vi blåbär där. Bytte ut lingonen mot blåbär. Tänkte blåbär och dill…nja, Uteslöt dillen och tog lite svartpeppar i stället. Kokte potatis i stället för att göra pasta. Kan säga att det blev kanongott och uppskattades av oss alla!
Lätt enkelt och gott! Roligt att experimentera med olika råvaror, ibland blir det bra andra gånger mindre bra!

6 år sedan

[…] Måndag Bakad sötpotatis i micron  Tisdag Laxpanna med lingon  Onsdag Baconpaj med filodeg Torsdag Grönsaks- & köttfärssås Fredag  Kycklinggratäng […]

Åse
6 år sedan

Är det färska lingon eller på burk?

jennysmatblogg
Reply to  Åse
6 år sedan

Jag hade färska.
Men det går även bra med frysta 🙂

Nästa inlägg

Kladdkakebrownies med nougatganache

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x