Saftiga vegetariska morotsbiffar

Godmorgon måndag,


Följ mig gärna på instagram också : @jennysmatblogg

Hoppas ni fått en fin start på veckan.  Dagens första tips blir riktigt goda vegetariska biffar. Att laga vegetariskt är inte speciellt svårt, bara man får lite inspiration. Nu har jag byggt upp ett rätt stort arkiv med den varan på sajten.
Och för mina andra veg.recept klickar ni här

 

IMG_5648IMG_5652

Till 4 morotsbiffar
1 förpackning halloumi
250 gram morötter
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
chiliflakes
smör till stekning

Gör så här: 
Riv ner osten i en bunke, riv morötterna på en tallrik.
Vänd sedan ner i skålen.Knäck ner äggen och rör ner ströbröd, smaka av med ev lite salt & lite chiliflakes. Låt stå i fem minuter.
Forma sedan till 4 biffar, och stek dem klara i smör.

Vi serverade våra med potatismos.

5

15 responses to “Saftiga vegetariska morotsbiffar

  1. Therese skriver:

    De där biffarna har jag gjort och de blev jättegoda! Plus i kanten för att de var enkla att forma och att de höll ihop fint vid stekningen.

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂

  2. Johanna skriver:

    Tror du det går att göra de här biffarna med sötpotatis istället? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      jag vet inte 🙂 Berätta gärna om resultatet när du provat.

  3. Lillyfluff skriver:

    Verkligen jättegoda, hela familjen gillade dem 🙂 Dock saknar barnen sås, har du något gott tips på det?

    1. Kia skriver:

      Vi gjorde som men vi gjorde potatis halvor i ugn till och hade tzatsiki och aioli till ….super gott 😊

  4. Anna skriver:

    Hej! Jag gjorde dina halloumibiffar med zucchini häromdagen – såg att det här var ungefär samma recept 🙂 Biffarna blev jättegoda och uppskattade av hela familjen! Jag tänkte dock fråga hur länge du brukar steka dem. Tyckte det var svårt att veta och halloumin smälter ju efter ett tag så att biffarna flyter ut. Samtidigt vill man ju ha dem helt genomvarma.. Tack för en bra blogg!

  5. Lisa skriver:

    De här testade vi igår och jag gjorde dubbel sats. (Vi är en stor familj). Alla i familjen tyckte det var supergott (utom en som är lite väl kräsen). Det blev över så jag bjöd även en kollega på lunch dagen efter – som älskade det. Sparar receptet och kommer definitivt att göra det igen. Tackar!

  6. Re skriver:

    Hej!
    Gillar det här receptet överlag men tycker kanske att ströbrödet ger en bismak. Går det att komma undan det? Kanske göra eget ströbröd?

  7. Barbro Reher ernlund skriver:

    Hej Jenny!
    Idag har jag och min man gjort iordning dina Morotsbiffar, rostad potatis i ugn (som du har på recept till oxfile och ädelostsås) också hade vi tzatziki till. Det var så gott. Har även gjort dina zucchinibiffar mumsigt det med. ? Ha de gott och tack för en jättebra matblogg.

  8. Hanna skriver:

    Jag testade dessa biffar häromdagen och de var verkligen supergoda! Sambon gillade dem starkt också.

  9. Carina skriver:

    Ska bli spännande ska göra morotsbiffar nu 👍😍

Lämna ett svar till Lillyfluff Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *