- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Vegetarisk wok

Hej där,

Ny vecka och ny energi, denna veckan bjuder på extra mycket jobb & möten. Vilket i och för sig är roligt, men jag måste planera extra för att hinna med. Ska försöka komma bort på lunchen idag för att handla de sista presenterna till Nomi som fyller 9 år på onsdag. Maten & fikat får alltid födelsedagsbarnet bestämma och jag tror att det kanske lutar åt köttbullar och marängsviss.
Ja, men vi får väl se. Idag är det måndag så då vill jag tipsa om en köttfri rätt.

Äter ni också vegetariskt måndagar? 


Detta är en busenkel vegetarisk wok, som du kan variera efter vad du har hemma.
Teriyakisås kan man göra själv, annars köps den färdig i hyllan vid nudlarna.

Till 4 personer
200 gram nudlar
2 msk rapsolja
1 burk med minimajs
1 röd paprika
1 grön paprika
2 rödlök
1 1/2 dl cashewnötter
1 1/2 dl teriyakisås

Gör så här: 
Skölj och klyfta lök och grönsaker. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Koka upp vattnet till nudlarna och lägg ner dem, koka enligt beskrivning på förpackning. Medan de kokar så fräser du grönsakerna så att de bara får lite färg. Man vill behålla krispigheten i dem. Vänd ner nötter & teriyakisås och rör om. Häll bort vattnet från nudlarna när de är klara och vänd sedan ner i woken.

Klart att servera.

6