- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Gräddkola-snitt

Godkväll i snöstormen,

Kikar förbi med ett riktigt smarrigt kaktips.
Sega gräddkolasnitt, jag bakar de i dubbel sats för att frysa in alla som blir över. Dessa provade jag i somras till Thelmas kalas. Blev väldigt omtyckta.

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 gram ako-kola ( gräddsmak )

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.


Nu kan du baka in den hackade kick-kolan . Dela i tre och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

1 [1]

2