Recept på potatisplättar

Januari sägs vara årets fattigaste månad. Så jag tänkte köra massa billiga mattips nu till er som önskar det. Om du får lite kokt potatis över efter middagen, spara dem och gör potatisplättar dagen efter.
Gott, billigt och vegetariskt.

img_0355

Det här behöver du för 3-4 portioner:
4 medelstora kokta kalla potisar
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl eko. mjölk
1/2 tsk salt
smör

Gör så här:
Pressa potatisarna ner i en skål, knäck äggen och rör ihop dem med potatisen.
Vänd i mjölk, mjöl och salt och rör ihop allt till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna 3 och 3. Servera sedan med rårörda lingon eller valfri sylt.

img_0336-1

1

5 responses to “Recept på potatisplättar

  1. emblas.se skriver:

    Åh vad gott! Påminner det lite om raggmunk?
    kram
    Emma

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja det gör det lite, fast i dessa är ser kokt potatis istället för rå.

  2. Anna Sunemark skriver:

    Ett tips är att finriva i lite gullök i smeten. Super gott! Och gräddfil och klippt gräslök till t.ex 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Låter mums!

Lämna ett svar till Anna Sunemark Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *