- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Potatisplättar

Godmorgon på er,
Idag är det måndag, och vi försöker att äta ”köttfritt” på måndagar. Det är inte särskilt svårt, och det finns så många goda alternativ. Letar ni mattips så tycker jag att ni ska göra dessa urgoda potatisplättar. Billigt, gott och brukar bli en av barnens favoriträtter.

[1]

Det här behöver du för 3-4 portioner:
4 medelstora kokta kalla potisar
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl eko. mjölk
1/2 tsk salt
smör

Gör så här:
Pressa potatisarna ner i en skål, knäck äggen och rör ihop dem med potatisen.
Vänd i mjölk, mjöl och salt och rör ihop allt till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna 3 och 3. Servera sedan med rårörda lingon eller valfri sylt.

1