Polkafudge

Här kommer en härligt söt och färgglad polkafudge.
Är inte julgodis bara så roligt att experimentera fram!

img_9391

Det här behöver du till cirka 25 st:
1 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 gram saltat smör
150 gram vitchoklad

krossade polkagrisar

Gör så här: 
Vänd ner grädde, socker, smör, sirap i en kastrull och låt allt sjuda upp i en kastrull.
Koka upp till 123-125 grader, och ta bort från värmen. Bryt ner chokladen och rör tills du har en fin blank smet.
Häll ner i en bakplåtsklädd form cirka 13*13 cm. Strö över polkagriskross och ställ svalt över natten innan du skär upp fudgen med en vass kniv.

1

11 responses to “Polkafudge

  1. Jeanette skriver:

    Oj vad jag kommer baka fudge inför jul. Såå gottit och bra julklapp tips att ge bort 🙂

  2. Lina Abrahamsson skriver:

    Gott! Verkar för övrigt vara mycket polka nu till jul, såg även att annas pepparkakor limited edition hade smak av polka:)

  3. A-M skriver:

    Kan man frysa in det??

    1. jennysmatblogg skriver:

      absolut

  4. Ahhh, härligt med julgodis. mycket polka i godiset i år, det är poppis i min familj. dessa ska jag def testa att göra.

    Ha en fin dag.

  5. Malin Hellsèn skriver:

    Hejhej! För de första.. en underbar blogg. Jag är värdelös på baka och lag mat men din blogg har ändå hjälp mig massor. Så tack för de. Men till de lite mindre roliga.. Jag gjorde nyss dina polkafudge enligt recept. Tycker dock att de inte blev så bra. De smula mest sönder. Så jag undrar va kan blivit fel?? Och när jag läst alla dina andra recept så har du sirap i den och inte i dessa? Varför?

    MVH/ Malin

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det ska vara sirap i dessa också. Attans, det hade fallit bort.
      tack för att du är uppmärksam

  6. Bodil skriver:

    Hej! Har precis gjort dessa å de blev super goda. Hade inte i sirap men lite citron, d blev kanon. Men. Undrar om d kan stå framme u en plåtburk eller om d måste frysas ner. Tänkte spara dem t julen..
    Tack för en super bra inspirerande blogg:)

  7. Emma skriver:

    Ska man ha dom i rumstemperatur eller i kylen över natten innan man skär upp? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      i kylen

  8. Johanna skriver:

    Hej! Går det att byta ut mejeriprodukter och göra ett vegansk alternativ?
    Ser magiskt goda ut, alla veganrecept ska tyvärr även vara sockerfria, glutenfria etc.. Vill ju ha riktig fudge med många kalorier 🙂

Lämna ett svar till jennysmatblogg Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *