Ugnspannkaka med bacon

Godmorgon, 

Idag lyser solen över småstaden, och jag väntar in min ”gå-kompis”. Trevligare med sällskap på powerwalken.
Jag tänkte att jag fortsätter i temat lättlagade middagar. Ugnspannkaka är i högsta grad en sådan rätt som är smidig att göra. Och går att vända ner både lite ost, bacon eller lite rökt skinka.  Smart när man vill ”ta tillvara” på maten.

img_5526

 

Till en ugnsform / ugnsplåt :
2 pkt bacon eller motsvarande rökt skinka
5 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, klipp baconen över ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen i fem minuter. Under tiden vispar du ihop smeten, lite av mjölken med mjölet, knäck ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör sist ner saltet. Sedan häller du över blandningen över baconet och ställer in i mitten på ugnen tills den fått fin färg.
Cirka 15- 20 minuter.

Servera genast med lingonsylt. Eller som i detta fall så önskade Melvin jordgubbssylt istället.
Inte konstigt att den tar slut så snabbt.

Gott att servera lite rivna morötter som sallad.

4
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carina
7 år sedan

Hur stor är ugnsformen som du använder till ugnspannkakan ?

jennysmatblogg
Reply to  Carina
7 år sedan

Den som tillhör ugnen 🙂

Rose-Marie
7 år sedan

Detta blir det hos också ikväll – med nykokt lingonsylt efter plockningen igår kväll! Ser jag fram emot!

Carina
7 år sedan

Tack

Camilla
7 år sedan

Hej Jenny!
Din blogg heter ju ”Jennys matblogg” av en anledning, men måste ändå berömma dig för din uppdatering av alla smarriga recept du lägger ut på alla maträtter och bakverk, helt fantastiskt.
Får så mycket inspiration och jag ska välja ut lite att göra en dag att bjuda mina nära och kära på.
Så ett stort tack för din fina blogg som jag går in och läser flera gånger om dagen.
Kram <3

Reply to  Camilla
7 år sedan

Visst är Jennys matlagning grym! Jag gjorde receptet på äppelkakan häromdagen, den blev så god .

Emelie
6 år sedan

Det här var så gott! Barnen älskade det, för en gångs skull åt de riktigt riktigt bra 🙂

Magnus
5 år sedan

När jag har gjort ungspannkaka innan så blir den alltid lite knaprig typ, det blir liksom lite skorpa på den.
Varför vet jag inte.
Men ska testa detta receptet i stället och se om det blir bättre.

Nästa inlägg

Sega & knäckiga Marskakor

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x