- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Smörgåstårta deluxe

Hej där,

Jag vet inte hur det är med er, men jag är mycket svag för smörgåstårtor. Jag vill ha mycket fyllning & ännu mera topping, då blir den som bäst. Det är inte alls svårt att baka egen, men det krävs att man förbereder den dagen innan. En smörgåstårta behöver ett dygn i kylskåp för att gojsa ihop sig ordentligt!

Förresten glöm inte att ni hittar mig på instagram också : @jennysmatblogg

Här kommer receptet på min smörgåstårta deluxe. 


Bröd:
landgång
alternativt rostbröd

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
1 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
finhackad rödlök efter eget tycke
salt och peppar

Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka

Toppa med te.x
räkor
ost
skinka
tomater
gurka
sallad
dill

Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde 2 lager med skinkfyllning. Smöra landgångsbröden. Jag hade fyra bröd dv.s 3 lager med fyllning. Bred på mycket fyllning, så blir tårtorna saftiga. För mina mått på smörgåslängden gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man fixar.  Ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten, så den får stå och dra till sig

Garnera smörgåstårtan innan servering!

2