- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Fisk- & räkgratäng med dill

Vissa dagar jobbar jag bara hemifrån, vissa dagar är det möten stup i kvarten. Idag är en lagom dag = halva dagen hemma och halva dagen iväg på möte. Efter dagens möte är det vårshow för Nomis klass, hon är taggad som bara den. Och vilken tur med vädret vi har idag då det blir picknick efteråt.

Innan jag rusar iväg så tänkte jag skriva ner ett middagstips till er, god gratäng med fisk & med smak av räkor.


Det här behöver du till 5-6 personer:
1 block torsk
4 portioner lax
3 dl vispgrädde
220 gram räkost  ( cirka en tub )
1 kruka finhackad dill
salt & peppar
2 dl riven lagrad ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Skär upp den tinade fisken i kuber cirka 1*1 cm och lägg dem i en ugnsfast form.
Mät upp grädde, räkost, dill i en skål och vispa samman till en slät sås. Hacka ner dill och krydda med lite salt & peppar.
Fördela såsen över fisken och ställ in i ugnen cirka 20 minuter. Efter halva tiden tar du ut gratängen och lägger på osten så den hinner smälta.

Serveras med pressad potatis eller kokt ris.

4