Förrätt enkel & god

Letar ni enkla & goda förrätter till valborg. Då kan jag tipsa om denna godingen.
Skagenfylld avokado, riktigt gott.

IMG_0649

Det här behöver du till 6 portioner:
3 mogna avokado
*skagenröra
1 rödlök
1 citron
gräslök

Gör så här:
Gröp ur avokadon och mosa/ grovhacka ner i skagenröran.
Toppa med lite citron, rödlök & gräslök
Servera genast

*Skagenröra

1 kg oskalade räkor
2 msk hackad färsk dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk pressad citron
skalet av citronen
2 msk finhackad rödlök

Tina och skala sedan räkorna. Hacka dill och skala och hacka rödlök.Se till att den mesta av vätskan från räkorna rinner bort, och tillsätt sedan räkorna räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraîche och rör ihop. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
Förvaras annars övertäckt i kylskåp fram till servering.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
7 år sedan

Detta receptet är väldigt rörigt tycker jag. Ska skagenröran göras först och sen ner med avokadoköttet i för att sedan hälla allt i skalet?

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
7 år sedan

Inte rörigt alls. Skagenröran görs först.
Och för att slippa slänga avokadon så kan man hacka ner den.
Det blir jättegott.

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
7 år sedan

Det är tänkt som dekoration

MariaL
7 år sedan

Jag tycker att det här låter jättegott, ska prova till Valborg. Men jag undrar vad man ska ha skalet av citron till och när det ska i? Kram och tack för alla tips!

7 år sedan

[…] Jennys matblogg […]

Nästa inlägg

Pasta för vegetarianer

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x