- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Kladdkaka med salta jordnötter, choklad & kola

Hej där.

Tittar förbi med en riktigt smarrig efterrätt som jag tycker ni ska baka till helgen. Denna bakade jag för Ica för några månader sedan, och den är försvinnande god. Kladdkaka med extra allt.

Glöm inte följa på Facebook HÄR [1] och på instagram för fler uppdateringar: @jennysmatblogg 

Det här behöver du för att baka denna kladdis: 
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk
Garnering :
 2 rullar med center
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
2 dl salta jordnötter
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen). Medan kladdkakan är varm så placerar du ut dina två rullar med center. Och ställ sedan kallt.
Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager.

1