- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Vegetarisk panna

Försöker ni också ha köttfria måndagar ?
Tänk om alla gjorde det en dag i veckan, då skulle köttkonsumtionen minska något enormt. Och vegetarisk mat är god, så det är ju faktiskt inte så att man måste pinas. Och jag tar gärna emot fler bra vegetariska recept från er, alltid roligt när ni vill dela med er.

Här svängde jag ihop en panna med grönsaker & vegetarisk färs. För en helt vegansk rätt väljer du bort såsen.  [1]Till 4 personer
pärlcouscous för 4 pers
grönsaksbuljong
smör
1 finhackad lök
1/2 pkt med vegetarisk färs
2 tomater
1 burk med majs

Kall sås: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlök
1 msk chilisås
salt + peppar
cayennepeppar

Gör så här:
Rör ihop den kalla såsen och ställ kallt.
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackning tillsammans med en grönsaksbuljong. Under tiden fräser du upp löken med smör, vänd ner färsen och hackad tomat samt majs. Rör om tills allt är genomvärmt , häll bort vattnet från couscousen & rör ner i pannan. Klipp över lite färska örter och servera.

 

2