- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Oreotryfflar

 God kväll,

Sista November idag det innebär ju att vi börjar en ny månad imorgon minsann. December är väl nästan bästa tiden, då det ska julbakas, adventspyssla och man kan med gott samvete sträcktitta på tv-serier. Fast framförallt är det nog julbakandet som är roligast, och min lillasyster som är här på prao denna vecka verkar också tycka det. Vi har suttit och planerat veckan idag, skrivit recept och handlat. Och så hann vi baka lite, ja mycket av det som hon ska bjuda på denna veckan är just julgodis.

Idag bakade hon supergoda oreotryfflar. Jag har ordnat fram receptet till er.

Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost

Garnering :
200 gram mjölkchoklad

Gör så här: 

Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter.

Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret.

Ställ svalt. ( Funkar utmärkt att frysa)

3