- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Saffranskola med rostat kokos

Vi kokade en grym ( riktigt grym)  julkola igår, receptet hittade vi på Ica.
För att inte missa bloggens bak- & matuppdateringar så följer ni den lätt via:
Facebook HÄR [1] eller instagram: @jennysmatblogg

[2]

Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
50 gram smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
2 kuvert med saffran ( = 1 gram )
1 1/2 dl kokos

Gör så här
Blanda grädde, smör, socker & sirap i en stor tjockbottnad kastrull. Låt detta sjua upp till 120 grader, eller tills kolan klarar kulprovet.* Under tiden rostar du kokosen i en torr stekpanna, så att den får lite lätt gul ton. När smeten är klar tar du bort den från värmen, vänd ner saffran och kokos och blanda väl. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper och ställ svalt. Skär upp lagom stora bitar när den svalnat.

* Kulprovet gör du genom att droppa ner några droppar av smeten i ett glas med iskallt vatten. Kan du sen forma kolasmeten till en kula är den klar.

2