- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Kycklinggryta med purjolök & dijonsenap

Lagade precis en sen lunch, en kycklinggryta efter filosofin ” man tager vad man haver ”
Alla grytor man gör med crème fracihe blir ju extra krämiga, i denna var det purjon & dijonsenapen som fick bli smaksättare.
Mumma!

Extra plus för att den går snabbt att laga, ungefär lika lång tid som riset blir färdigt på.

Väljer du bort riset & tar en sallad till har du en LCHF-middag.

Det här behöver du till 4 personer: 
3 stora kycklingfileer
smör
salt & peppar
1/3 dels purjolök
4 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 1/2 msk med kinesisk soja
3 tsk dijonsenap
salt & peppar

Serveras med kokt ris

Gör så här: 
Strimla upp kycklingen & purjolöken. Och hetta upp en stekpanna med smör, fräs purjon några minuter och sen tillsätter du kycklingen. Salta & peppra, och vänd om då och då tills kycklingen är genomstekt. Mät i crème fraîche, soja, fond & dijonsenap.
låt sjuda upp och smaka av med salt & peppar.

1