Lövbiffsgryta

Hemligheten bakom en god lövbiffsgryta är tid!
Låt den sjuda i flera timmar, gärna 3-4 för att köttet ska bli mört.

IMG_8224

 

Det här behöver du till 4- 5 portioner :
800 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
8 dl vatten
2 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
2 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
1/2 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgele
1 tsk sambal oelek
maizenaredning
( grädde )

Ev. några droppar soja kulör för mörkare färg

Serveras med ris & sallad

IMG_8193

Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak.   Rör ner  tomatpure, dijonsenap , fond & soja chilisås, sambal oelek och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda med lock på svag värme i 3- 4 timmar. Kokar vattnet bort så tillsätt lite vatten allt eftersom, smaka sist av med lite svartvinbärsgele. Vill du ha grytan lenare i smaken rör ner lite grädde ( jag ville ha en mustig gryta denna gången och hoppade över)  och låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.

 

19
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin Larsson
8 år sedan

Undra om det går att byta ut lövbiffen mot strimlad älgstek ? ? Vad tror du?

8 år sedan

Tack för ett trevligt recept! Testade den här grytan i kväll och den blev jättegod 🙂 Piffade till den ytterligare med lite babychampinjoner, mumsigt!

Johanna
8 år sedan

Hej
Ska lövbiff verkligen sjuda i 3-4 timmar? Låter mumsigt!

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
8 år sedan

Ja den blir mörare ju längre den kokar.

8 år sedan

Vi åt denna lövbiffsgryta nu ikväll. Supergod!! Tack för bra och enkla recept!

Elina
8 år sedan

Supergod gryta! Skippade grädden och hade pressad potatis till.

Lillian Bergström
7 år sedan

Fick tipset att möra köttet med bikarbonat, 1tsk till 400 gr kött. Strimlade köttet, blandade i bikarbonat & lät det vila i 30 minuter. Sköljde sen köttet. Lät rinna av & stekte som vanligt. Mört & fint….

Natalie
7 år sedan

Hej jenny!

Det ser så gott ut!

Vilken chilisås använder du?

jennysmatblogg
Reply to  Natalie
7 år sedan

Den chilisåsen du hittar brevid ketchupen i matbutiken 🙂

Viktoria
6 år sedan

Kan man göra denna i slow cookern??

jennysmatblogg
Reply to  Viktoria
6 år sedan

Blir säkert jättegott!! 🙂

Monika
6 år sedan

Älskar detta recept! Annars brukar lövbiff vara så himla seg och tråkig men med detta blir det så mört och gott

6 år sedan

Testar detta idag och tillsätter grovt skuren purjolök (även den gröna delen), bambuskott och strimlad paprika. Kanske även vattenkastanj och champinjoner. Kommer att räcka till många matlådor =)

Madeleine
5 år sedan

Gjorde denna idag men skippade paprikapulver, dijonsenap och maizenaredning då jag ej hade det hemma men gick jätte bra ändå smakare riktigt gott! 😀
Hade en extra sked av sambal oelek för gillade att den blev lite starkare 😀

Johanna
5 år sedan

Såååå himla god! Tack för ännu ett grymt recept! ❤️
Gjorde på älgbiffkött, blev suveränt!

Lotta
4 år sedan

Sååå gott:-) Testade denna idag och den blev en succe 🙂

Nästa inlägg

Oxfilepasta

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x