Chokladbollar med center

Välkommen helg,

Idag har vi bakat vi till Jacobs kalas som vi ska ha imorgon. Nomi ville hjälpa till & rullade färgglada chokladbollar, och jag provade fram en ny variant. Fast i grunden använde jag ”delicatoreceptet” som jag tidigare provat här på bloggen. Orka jag säga att detta var den godaste chokladbollen jag ätit hihi….  Tycker alltid att jag tjatar om det, men dessa var verkligen asgrymma! Sedan provade jag ännu ett smarrigt recept på chokladbollar med en twist, men det kommer i ett annat inlägg.

Ser Ni HUR-GOD-DEN-ÄR ! Varnar redan nu för att dessa är beroendeframkallande.
IMG_7455

Det här behöver du till 20-25 chokladbollar
200 gram smör
7-8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe ( eller kall mjölk)
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy

20-25 stycken center/plopp

Garnering: kokosflingor

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i kokosflingor och ställ svalt till servering.

IMG_7463
Glöm inte att följa uppdateringarna för matbloggen på FACEBOOK
Och instagram : @jennysmatblogg uppdateras varje dag med nya mat- och bakrecept.

För att söka på bloggen, klicka på de tre strecken uppe till höger och välj kategori, eller skriv in ditt sökord i sökrutan som ser ut som ett förstoringsglas.

2

13 responses to “Chokladbollar med center

  1. Pernilla skriver:

    Hallå! Ser extremt goda ut men hur mycket smör ska de va? 🙂

  2. Pernilla skriver:

    Nu ser jag

  3. Isebell skriver:

    Hej
    Tror du de går att frysa?
    Super blogg?

  4. Camilla skriver:

    Ska jag smälta smöret?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej, rumsvarmt 🙂

  5. caroline skriver:

    Men, det är ju inte klokt vad gott det ser ut!!! Jag får inte tag i center här nere i Italien men det finns annat gottis!

    Tack för tipset, Caroline

  6. Petra skriver:

    Är det ett recept du hittat på själv?oboy lät lite mysko..haha!

  7. Louise skriver:

    För den totala ”delicatobollskänslan” har jag alltid i 200 g nougat och kokos i smeten. Blir så otroligt gott. Nästa gång ska jag kombinera det receptet med en center i mitten. 🙂

  8. Emma skriver:

    Ska det vara färdig oboy, alltså med mjölk i, eller oboypulver?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Oboypulver 🙂

  9. Lova skriver:

    28-30 stycken blir det inte om man ska få plats med en center i. Jag fick 18.

Lämna ett svar till Isebell Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *