- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Plommonkräm

Jag ställde mig och kokade plommonkräm i går på en himla massa plommon,
jag dubblade detta receptet här nedan.

De plommon där skalet lossnade lätt så tog jag bort dessa skal,
det ger en liten beskhet till krämen ( ett litet tips). Och ett tips till, vill man ha krämen helt slät, så mixa den innan du vänder ner potatismjölsredningen.

Det här behöver du:
500- 600 gram urkärnade plommon
6 dl kallt vatten
1- 2 dl strösocker
3-4 msk potatismjöl + vatten

Gör så här: 
Lägg de urkärnade plommonen i en kastrull med vatten, låt sjuda upp och mosa med en potatiskross under tiden. De ska koka en kvart tjugominuter, vänd ner socker och låt sjuda upp. Smaka av hur mycket just din plommon behöver, det beror på hur söta de är.  Rör ut vatten & potatismjöl och vänd ner under tiden du vispar, låt sjuda upp och ta bort från plattan.
Låt svalna, den kan serveras ljummen eller kall.

Vi gillar den bäst kall med mjölk.

3