- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Smördegsinbakad kyckling med halloumi & rökt skinka

Jag har så många recept att uppdatera så jag vet inte riktigt vart knappt vart jag ska börja. Fast ett litet middagstips tror jag att vi startar med. Och något som jag tycker är gott är mat som bakas in i smördeg, och häromdagen provade jag att baka in kyckling med halloumi & rökt skinka. Och resultat var mycket gott, MVG från oss.

Jag gjorde en sallad till, men varför inte göra en krämig potatisgratäng och bjuda på till fredagsmiddagen.

[1]

Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
1 halloumi
4 bitar rökt skinka
smördeg
sesamfrön

Fetasostsås:
1 pkt med fetaost
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
salt & peppar

Gör så här: 

Ställ ugnen på 225 grader. Börja med såsen, mosa ihop fetaost med crème fraîche och rör ihop med de övriga ingredienserna, ställ kallt.  Stek kycklings klar i smör med salt & peppar. Gör ett snitt i filéerna och fyll med halloumi & en bit skinka. Baka in allt i smördeg, skär bort överflödig smördeg. Pensla med vatten och strö över sesamfrön och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills knytet får en vacker gyllene färg. Cirka 15 minuter kanske.


Sältan i skinkan & halloumin ger kycklingen extra mycket smak. Väldigt fin kombo.

2