Hallon- och lakritspannacotta

 

Lakrits- & hallonskallarna är en återkommande favorit i min godispåse. Och jag blev lite nyfiken på att prova denna kombination på en efterrätt. Det fungerar ju med ahlgrensbilar, så varför inte med dessa. Jag gjorde mina i stora glas bara för att det var snyggare att fotografera. Jag tycker ni ska ta mindre glas för den är ljuvligt mäktig.

Resultatet en riktigt härlig godispannacotta. IMG_5381

Du behöver till 6-7 portioner:
5 dl vispgrädde
15 stora döskallar
ev. karamellfärg

Gör så här :
Börja med lakritslagret, klipp eller skär skallarna så hallon är för sig och lakrits är för sig.

Värm upp 2 1/2 dl grädde och vänd ner lakritsbitarna och rör om. Låt sjuda upp under omrörning, det tar en stund tills de smält. ( 10- 15 minuter ) Har du fortfarande lite av godiset kvar som inte smält ta bort från plattan och mixa slätt.  Häll upp i små glas och ställ in i kylen. Efter tre timmar gör du samma sak med andra lagret, jag droppade i ett par droppar röd karamellfärg i hallonpannacottan.

IMG_5409

Ställ in i tre- fyra timmar, eller ännu hellre förbered dessa dagen innan.

Toppa med några skallar & servera.

IMG_5366

 

1
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carina
8 år sedan

Ser mycket gott ut, undrar om de stelnar utan något gelatin i?

jennysmatblogg
Reply to  Carina
8 år sedan

Det är gelatin i godiset 🙂

Linnéa
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Stod precis i samma tanke, ”stelnar det utan gelatin”. Tack för en toppen blogg. Gjorde dina langos igår 🙂

Linn
8 år sedan

Åh! Tack för att du har testat!! Jag har tänkt testa men inte kommit längre än till tanken 🙂 nu SKA den göras!! Kram

Emma
8 år sedan

Det är så sällan det finns dom små varianterna här.. uppskattningsvis, vad väger 45st små? Så man kan köra med stora istället. Eller uppskattningsvis hur många stora kan det motsvara?
Tack på förhand!

jennysmatblogg
Reply to  Emma
8 år sedan

Jag hittade mina på Hemköp. De finns även på Ikea och Willys har jag sett…

Nina
8 år sedan

Wow! hallon/lakrits skallarna i pannacotta ser helt fantastisk ut! 😀 ÄLSKAR godiset så detta lär bli att testa i helgen!

Sofia
8 år sedan

Räcker det med en påse dödskallar eller hade du flera? Svårt att veta hur många det är i varje påse ?

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
8 år sedan

jag hade 1 🙂

carro
8 år sedan

Hej!
Tror du att det fungerar lika bra med sockerfria hallon lakrits skallar?

Hanna
8 år sedan

Hej Jenny 🙂 har du använt samma typ av hallon-lakrits döskallar i pannacottan och som dekoration? Jag var på Willys igår och såg att det bara fanns utan gelatin (de såg ut som de som du dekorerat med). Vet att det finns en skumvariant också, vilka använde du? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
8 år sedan

Jag använde de små hårda, inte skum 🙂

Hanna
8 år sedan

Hej Jenny 🙂 tack för snabbt svar. Vet du om dina också var gelatinfria? Jag tänker om det kanske innehåller något annat som gör att det stelnar ändå? Jag tänkte göra denna pannacottan till helgen, den ser sjukt god ut :-). Tack för en bra blogg, det är alltid kul att testa dina recept 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
8 år sedan

Är du osäker så ta de stora vanliga skallarna 🙂

Therese Ekremsæter
8 år sedan

Hei Jenny, flott blogg du har!
Er det mulig å bruke store hodeskaller som du finner i godterihylla? Evt hvor mange?

Evamarie
8 år sedan

Alla ”skallar” är gelantinfria, har koll på det eftersom jag är vegetarian :),
http://www.bubs.se/gelatinfritt
Så uppenbarligen måste det funka ändå?

Nästa inlägg

Bli Volontär

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x