- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Panerade fläskkotletter med rostad potatis

Hej där,

Fredag och helgen står snart på glänt, kanske ska ni äta kräftor i helgen. Men om inte så har jag ett gott middagstips för vi åt så god mat här igår. Det är inte ofta jag lagar fläskotletter, men nu kommer jag lätt att laga detta många gånger hädanefter.

Rostad potatis är så underskattat, skulle lätt kunna äta det istället för godis. Mums

Det här behöver du till 4 personer:
små potatisar
flytande smör
flingsalt

8 benfria tunna kotletter
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
salt & peppar
smör

Såsen:
1 msk flytande smör
1 msk med vetemjöl
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond
1 tsk svartvinbärsgele
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skala potatisen och lägg i en ugnssäker form. Ringla över smör & strö över flingsalt.  Rosta potatisen i 25- 30 minuter tills den fått en fin färg. Ta fram två tallrikar, knäck äggen på den ena och vispa ihop med en gaffel. Lägg mjöl & ströbröd på den andra och krydda med peppar & salt och blanda om. Doppa fläskkotletterna i äggen och sedan i ströbrödsblandningen på bägge sidor.

Smörstek kotletterna tills de fått vacker färg och tills de är genomstekta. Lägg upp på ett fat och vispa snabbt ihop såsen i samma stekpanna. Klicka i smör och strö över vetemjöl och vispa ihop så att det är klumpfritt. Vänd ner vattnet sakta där i och vispa under tiden, så att det inte blir klumpar. Häll i fond, soja och runda av med grädde. Smaka av med salt & peppar och lite gelé. Låt sjuda ihop och servera genast!

Smaklig måltid

1