Spagettisoppa

Äter ni också gärna soppor, då kommer ett till recept här.
Här är en god och smakrik spagettisoppa som gick hem hos hela familjen.
IMG_4193Det här behöver du till 6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 morot
800 gram – 1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 – 1,2 liter vatten
valfri mängd spagetti
2 st köttbuljongtärningar
1 1/2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken, den slantade moroten tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- bryt sist ner ner pastan och låt sjuda tills den är klar , smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.

Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.

IMG_4205

1

29 responses to “Spagettisoppa

  1. Lena skriver:

    Slaktade moroten?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Slantade 🙂 Man skär moroten i slantar.

  2. Victoria skriver:

    Det lät ju supergott! Nästan lite som falsk gulasch fast med pasta 🙂 Får nog bli kvällens middag 🙂 //Victoria

  3. JOSEFIN B skriver:

    Det ser verkligen jättegott ut! 🙂

  4. Mums, ser jättegott ut! 🙂

  5. Maria skriver:

    Vad menar du med att pressa ner tomatpuré?
    Verkar smidigt och gott! Ska absolut testas?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har min tomatpure på tub 🙂

  6. Sara skriver:

    Det måste jag prova! Tack för tipset!

  7. Sanna skriver:

    Gjorde din torsk/ kräft gratäng idag väldigt god jag är ingen älskare av fiskgratäng annars:-)

  8. petra skriver:

    Den måste jag prova ser supergod ut:)

  9. Fia skriver:

    Ser otroligt gott ut! Recept värt att testa ??

  10. malena skriver:

    Bara en liten fråga.
    1 kg blandfärs låter mycket. Stämmer det?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man får ta så mycket man vill 🙂 Jag hade cirka ett kilo i

  11. Sofia skriver:

    Älskar att hösten och vintern är på intåg så man kan njuta av värmande soppor 🙂

  12. Josefine skriver:

    Hur mycket spagetti. Hade du i ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade i så att det skulle räcka för 4- 5 personer. Prova dig fram 🙂

  13. Josefine skriver:

    Hur mycket spagetti hade du i?

  14. Maria skriver:

    Nu står min soppa och sjuder, ser verkligen fram emot att servera den till familjen 🙂 tack för en jättebra sajt med massor av god inspiration och ni verkar vara helt underbara du och din familj ?

  15. Andrea skriver:

    Gjorde denna soppa till middag igår och den var verkligen god och enkel att tillaga. Hela familjen tyckte om den/Andrea

  16. Camilla skriver:

    Tack för ett bra recept, supergott! Alla åt:)

  17. Jenny skriver:

    Hej! Tack för en inspirerande blogg! Gjorde spaghettisoppan igår och måste säga att jag blev lite besviken. I grund och botten kändes det som vi åt en vattnigare variant av spaghetti m köttfärssås då ingredienserna är i stort sett samma. Sen sög liksom pastan till sig den överflödiga vätskan som gjorde att det initialt blev soppa och så blev det bara gröt istället. Spaghetti och köttfärssåsgröt m morotsslantar i… Inte så spännande.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kul att du gillar bloggen,
      alla recept faller inte alla i smaken. Sedan tycker jag att recept inte är till för att följas till punkt och pricka.
      Vill man ha mindre vatten, mer kryddor eller i med andra ingredienser så ska man göra det 🙂
      Kanske kokade du pastan något för länge?
      Jag vill ha min al dente och inte så grötig.

      Trevlig torsdag

  18. Emma skriver:

    Kan man göra spagettisoppan i förväg och sedan frysa den? Hur Tinas den på bästa sätt innan servering? Hur långt innan kannan göra den och frysa in den? Vänligen Emma

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den går bra att frysa, tänk på att ha pastan lite mer aldente så eftersom du kommer koka upp den igen.
      Eller gör hela soppan förutom just pastan. Och vänd ner den sedan när soppan är uppvärmd.
      Kakan går bra att frysa 🙂

  19. Carina skriver:

    Jag gjorde soppan på soyafärs och bytte ut en burk tomater till en trea grädde. Blev mustigt och lite starkt. Gott!
    Tack Jenny för alla bra recept!

Lämna ett svar till Camilla Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *