- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Linas Matkasse

Hej,

Hoppas ni har det bra i det fina sommarvädret!
Denna veckan har jag i samarbete med Linas Matkasse provat deras originalkasse. Matkassarna passar dem som vill underlätta lite i vardagen. Vet ju själv att det är mycket hämtningar, lämningar & fritidsaktiviteter som ska hinnas med under veckorna. Klicka på länken HÄR [1] för att  ta del av erbjudandet, där alla mina läsare gratis fruktkorg (värde 109kr) vid beställning av valfri matkasse.

Min matkasse kom igårkväll, levererad fram till dörren.
Bara det känns lite extra lyxigt och perfekt om man vill få tid över till annat.

Nå vad bjuder vår vecka på för god mat. Jo det ska jag berätta för er :

Timjanbräserad fläskkotelett med haricot vertsallad & rostad potatis
Kräftpasta med champinjoner, dragon & persilja
Krämig broccolisoppa med avokadowrap
Kryddiga järpar med fänkål- och tranbärssallad & dillyougurt

Thai turkey med äppelraita & råstekt kålrabbi

Sen behöver man ju inte laga middagarna i den ordningen. Idag provade jag kalkonen, med äppelraita.

Och det blev så gott, speciellt den krämiga såsen med smak av yougurt, äppel, honung och lite vitlök. Friskt & fräscht.

Det här behöver du till 4 personer:
1 rött äpple
1 1/2 dl rysk yougurt
1 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
salt

Basmatiris
2 stycken kålrabbi
Olivolja
600 gram strimlad kalkon ( köps oftast fryst)
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
3/4 msk strösocker
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
3 dl vatten

Gör så här: 
Börja med äppelraitan, finhacka äpplet och rör ihop med yoghurt, honung och den pressade vitlöksklyftan. Smaka av med salt & ställ kallt medan du lagar resten. Koka upp basmatiris enligt anvisningar på förpackning. Skala kålrabbi och skär den tunt, fräs några minuter i olivolja på högvärme tills den får vacker färg. Lägg upp i en skål och börja med kalkonen. Hetta upp stekpannan med olivolja och fräs upp kalkonen. Krydda med vitlöken, tomatpuren , socker, ingefära, cayennepeppar & salt. Fräs i några minuter och häll över vattnet & låt sjuda i ett par minuter eller tills kalkonen är färdigstekt.

Servera sedan med råstekt kålrabbi, äppelraita & riset.

Jag gillar att man planerar maten väl så att alla ingredienser kommer till användning.  Som tillexempel den ryska yougurten som kommer till användning i de kryddiga järparna. Att laga mat smart & undvik att kasta bra råvaror, det tycker jag är bra och sunt.

Vill ni prova Linas Matkasse så klicka HÄR [1] för att komma till erbjudandet,
Klicka er in via den länken ovan då får ni en gratis fruktkorg (värde 109kr) vid beställning av valfri matkasse.

* * * * I samarbete med Linas Matkasse * * * *

2