Blåbärsmuffins med crunch

Jag bakade urgoda blåbärsmuffins förra veckan, muffins är inget jag bakar ofta men detta receptet hade jag gått & klurat lite på. En vaniljfylld muffins med smak av blåbär & toppad med crunch, resultatet blev väldigt smarrigt.

Jag bakade inte så många, så önskar man går det bra att dubbla receptet
IMG_3019
Jag använde mig av ett muffinsjärn, men det går lika bra med stadiga muffinsformar också.

Till cirka 8 stycken blåbärsmuffins behöver du:
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vaniljfyllning: 1 dl mjölk + 6- 8 msk marsanpulver
( den marsansåsen du köper som inte behöver kokas )

Topping: 3 dl blåbär

Crunchet: 
30 gram smör
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att nypa ihop crunchet, och ställ kallt. Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens. Cirka 6-8 msk pulver beroende på sort. Pröva dig fram, och börja med lite i taget.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna ungefär 3/4 med smeten.  Fyll upp en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av den goda vaniljkrämen ner i smeten.

IMG_3000

Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18- 20 minuter

IMG_3007
Eller tills muffinsen fått en fin färg.
Låt svalna något innan du lyfter ur dem och serverar.

Lovar att dessa kommer göra succé på fikabordet, och extra roligt att baka & bjuda på om man plockat sina egna blåbär.

Smaklig fika
IMG_3063

5
Prenumerera
Notis om

42 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cassandra
8 år sedan

Ska vaniljkrämen spritsas så att den hamnar i mitten av smeten, eller ska man bara låta den vila på smeten och sedan smälter den ner till mitten efter bakningen?

jennysmatblogg
Reply to  Cassandra
8 år sedan

Spritsa ner den i smeten 🙂

Anette
8 år sedan

Heej!
Min son är allergisk mot ägg, har du nå bra tips på va man kan ta istället elr kan jag bara hoppa ägget??

jennysmatblogg
Reply to  Anette
8 år sedan

Jag vet tyvärr inte, men tror att det skulle kunna funka utan ägget 🙂

Malin
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Annars finns det NO EGG pulver man kan ta som ersätter ägg

Olivia
8 år sedan

Hej! måste man ha marsanpulvret man inte behöver koka eller kan man använda den man kokar också?

jennysmatblogg
Reply to  Olivia
8 år sedan

Det går säkert bra. Koka den krämig / trögflytande.

Hanna
8 år sedan

Jag hittade ingen marsansås i vår lilla butik på landet. Kan det kanske funka med vaniljvisp eller är det för rinnigt och tål inte värme?

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
8 år sedan

Det blir nog tyvärr alldeles för rinnigt :/

Anne
8 år sedan

Kan ju inte blir annat än gott! Måste baka!

Anette
8 år sedan

Skulle va tacksam för ett svar ?!

Anna
8 år sedan

Hej! Ser supergoda ut! Går de att frysa eller måste de serveras direkt?

Barbro
8 år sedan

Måste bara testas nån dag för vaniljsås har jag aldrig testat så där i muffins.
Ha en bra dag och tack för alla goda recept somdu delar med dej av.

vicky
8 år sedan

Gjorde dessa. Men dom sjönk ihop när jag tog ut dem. Men jättegoda. ?

jennysmatblogg
Reply to  vicky
8 år sedan

Ojdå… Kan det vara så att du öppnat ugnen under gräddningstiden?

vicky
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Nej de gjorde jag inte. Kan jag ha haft för mycke vaniljkräm?

Henrietta
8 år sedan

Gjorde dessa igår och använde bara vanliga muffinsformar. Smeten rann ut på plåten☺️ Rekommenderar att använda muffinsplåt! Annars supergoda?

annika
8 år sedan

Undrar också hur de blir att frysa?

Maria
8 år sedan

Supergoda!!! Hur förvarar du dem? Går det att frysa in dem?

Lydia
8 år sedan

Med Ekströms marsanpulver blir det alldeles för tjockt med 6 msk till 1 dl, fick spä massor för att det ens skulle gå att röra. Men nu står de i ugnen och lockar! Dock med hallon på istället för blåbär. Tack för ett fantastiskt recept!

Ellla
8 år sedan

Hej Jenny:)
Tack för en helt fantastisk blogg!! Tittar in här ofta och har hittat många favoritrecept:) Älskar ditt receptet på dumlecookies:)
Har du tips på någon bra spritspåse? Tycker det är svårt att hitta några bra:(
Ha det bra:)
Kram Ella

Maria
8 år sedan

Går de att frysa?

Elin
8 år sedan

Dom vart supergoda! Poppis hos alla!?

Anna
8 år sedan

Har precis tagit ut mina muffins ur ugnen och lyft ut dom ur muffinplåten(dom svalnade såklart först). Nu till problemet- det var massa smält smör kvar i plåten. Jag tänker att det kanske kommer från crunchet?! Har någon annan samma problem?

8 år sedan

[…] från Sverige hade jag med mig blåbär och jag hittade ett recept på blåbärsmuffins som lät så himla lockande här. […]

Tina
8 år sedan

Jag hade i 1 1/2 tsk kardemumma i smeten och hallon på istället, kan superrekommenderas!

Kaisa
8 år sedan

Vet inte om jag är blind… men hur många grader på ugnen ska det vara? 🙂
Ser super goda ut!

jennysmatblogg
Reply to  Kaisa
8 år sedan

Det står 🙂
200 grader.

Frida
8 år sedan

Hej! Ser jättemumsigt ut. Funkar det att frysa dessa?

8 år sedan

[…] Efter städningen gick jag direkt till bakningen (bara för att lägga till disk och börja stöka igen…). Nej, så galet blev det inte. Men jag provade något nytt, Jennys recept på Blåbärsmuffins med crunch. Receptet hittar du här. […]

Fia
7 år sedan

Hej!
Jag har bakat dessa en gång och dom blev supergoda. Dock blev crunchet inte så krispigt efter en natt i kylskåp. Är det någon som vet om sådana här muffins kan förvaras i rumstemperatur över en natt? Eller är det någon del av muffinsen som kan hinna bli dålig då, t.ex vaniljkrämen?

Patricia
7 år sedan

Jag undrar detsamma som flera här ovan, går de att förvara i rumstemperatur med tanke på vaniljkrämen?

jennysmatblogg
Reply to  Patricia
7 år sedan

Jag hade mina i kylen.

Pelle
7 år sedan

Jag spritsade vaniljkrämen för ”djupt” så den la sig i botten. I och med att man lägger på bär och crunch som blir lite av ett lock tror jag att jag skall lägga krämen strax under ytan på muffinskrämen.

7 år sedan

[…] Så ikväll har jag bakat muffins med hallon, vaniljkräm och crunch. Receptet hittade jag på Jennys matblogg, så kolla där om ni vill göra […]

Emmilie
7 år sedan

Hej!

Jag tänkte baka dessa till min sons ettårskalas, men jag undrar om de går att frysa? och hur många dygn håller de sig i kylen?

Med vänliga hälsningar

jennysmatblogg
Reply to  Emmilie
7 år sedan

De går bra att frysa 🙂

Jennifer
7 år sedan

Hej.
Jag bakade dessa ikväll, suuuper goda!
Men till min fråga, mina blev som en vulkan, vaniljkrämen bubbla upp under gräddning och sjönk sedan när dom svalnat, så det blev en krater. Vad gjorde jag för fel? Goda va dom i alla fall =)

Therese
6 år sedan

Hej.
Jag undrar hur många det blev på denna satsen?
Verkar riktigt goda så jag tänkte testa?

jennysmatblogg
Reply to  Therese
6 år sedan

Det står i receptet 🙂
Cirka 8.

Py
1 år sedan

Vill lyfta fram detta urgoda recept! Wow wow wow!
Gjorde stora muffins/cupcakes 4 st ( fick lite smet över- men all crunch gick åt. Hade lite färska jordgubbar som jag skar i småbitar- blandade med blåbär och lite strösocker innan jag lade på dem på smeten.
Alltså betyg 5 av 5
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Godaste muffins jag ätit.
Pa. Ang vaniljkräm så är 6 msk på tok för mycket till 1 dl mjölk….tog max 1 1/2 msk för att få krämig konsistens

Bellis
9 månader sedan

Alltså de här är nog de godaste muffins jag någonsin gjort. Lät familjen smaka och alla ville att jag skulle baka fler på en gång! Riktigt suveräna! Kommer att bakas många gånger framöver!

Nästa inlägg

Kids Brand Store

42
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x