- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Baconinlindad kyckling fylld med färskost & soltorkade tomater

Hej där,

Skiner solen hos dig också, det är bästa vädret nu. Igår åkte Jonathan ner med barnen & deras kompisar för ett kvällsdopp i sjön. Jag kallar det pepsipöl, jag har lite svårt för att bada i sjöar när jag är uppvuxen vid havet. Fast barnen badade flitigt fast det var iskallt, men nu längtar jag till öland och vita stränder. Men både jag & jonathan hade lite jobb i stan denna veckan, så vi siktar på att åka över i helgen igen. Nu måste solen & värmen hålla i sig också 🙂 Dagens goda tips på god kycklingrätt:

En enkel kycklingrätt som passar lika bra till en god sallad som till potatismos. Den går lika bra att lägga på grillen som att baka i ugn- gör vilket du känner för.

Du behöver till 4 bitar: 
4 kycklingfileer
12 bitar soltorkad tomat
1 dl färskost
16 st baconremsor

Gör så här:
Ta fram de tinade filéerna och skär ett snitt i dem på tvären.
Finstrimla soltorkad tomat & rör ihop med färskosten. Fyll filéerna med röran och linda om baconskivorna runt dem. Grilla dem eller tillaga dem i ugnen på 180 grader.  Lägg dem i en ugnsfast form & ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 35 minuter tills kycklingen är klar ( längre eller kortare tid beroende på tjocklek)

4